ALIMENTE CE CRESC PERFORMANTA SPORTIVAOleaginoasele sunt recomandate de specialisti, deoarece contin proteine si carbohidrati ce ajuta la functionarea normala a muschiilor. Important de mentionat faptul ca acesti carbohidrati intaresc de fapt tesutul muscular in timpul antrenamentelor sportive.

Fructele si legumele colorate eu si ele un aport benefic asupra organismului unui sportiv. Acestea reprezinta adevarate minuni pentru sanatate, substantele esentiale din care sunt compuse aduc extra energie organismului. Si nu uitati! cu cat sunt mai colorate cu atat mai bine, diversitatea acestora are un rol important.


Se recomanda consumul zilnic de fructe si legume de minim 5 ori pe zi. Unele, cum ar fi: morcovii, caisele sau mango sunt bogate in vitamina A iar altele precum capsunile, portocalelesau papaya sunt bogate in vitamina C. 

Sfecla rosie ajuta la procesul de refacere dupa antrenament si reduce febra musculara iar ananasul are acelasi rol, deoarece si el are u aport crescut de fibre, vitamine si minerale esentiale. Datorita faptului ca are un aport caloric scazut, acesta poate fi consumat fara grija.