Cum de la a avea tot poţi avea „nimic”

Uneori soarta îţi poate oferi totul pe tavă, însă cum roata calcă pe toate spiţele poţi rămâne fără nici un avertisment cu „nimic”. Este cumplită trecerea de la tot la nimic. Inversiunea aceasta poate aduce omul în pragul nebuniei. Puterea constă în a privi situaţia cu tărie, a încleşta pumnii în promisiunea că o poţi lua de la capăt.

Depinde însă ce înseamnă expresia „am avut totul”. Pentru unii poate însemna dragostea cuiva, pentru alţii averi ce pot fi pierdute la nopţi de poker iar uneori poate însemna pierderea unor persoane dragi.

Soarta este făcută din încercări, iar încercările au scopul de a ne învăţa mereu ceva nou, ceva despre noi sau ceva nou despre ceilalţi. De la avea tot la a avea „nimic” alunecarea este uşoară şi foarte dureroasă. Este greu să te dezveţi de bine.

Dacă facem referire la cei care pierd averi, atunci au posibilitatea de a ştii pe cine au alături, dacă au avut totul inclusiv preietenii iar aceştia vor rămâne după pierderile materiale înseamnă că nu au ajuns la acel „nimic”. Mai grav este pentru acei care de la pierderea averilor au descoperit şi pierderea celor din jur. Atunci se poate spune că au ajuns la „nimic”. Cu toate acestea, trebuie privită şi acea parte a lucrurilor în care recunosc superficialitatea vieţii anterioare căci acest „tot” era doar în mintea lor- un concept conturat doar prin nivelul de trai, prin maşina din garaj şi vilele din titlurile de proprietate.

Când ai „nimic” există acea posibilitate de ridicare, de redescoperire a unei ambiţii care poate readuce mărirea unui om.