Anunturile umanitare

O aparite mai recenta pe piata anunturilor online o reprezinta portalurile de anunturi umanitare, un subiect sensibil, insa unul care pare ca isi are adeptii sai. Anunturile umanitare pot fi publicate pe site-uri special create pentru astfel de initiative, sau pot fi postate pe paginile de web ale unor organizatii non-profit sau fundatii care sa popularizeze astfel cazurile si pe Internet. In genere, scopul unor astfel de anunturi este acela de a creste notorietatea unui caz anume si de a convinge cat mai multe persoane sa se implice in rezolvarea cauzei respective. Este, de asemenea, un mod simplu pentru cei care vor sa faca un gest frumos, de a intra in contact direct cu beneficiarii donatiilor, cu cei care au nevoie de ajutor. Astfel de site-uri nu publica anunturi de mica publicitate, ci publica povesti de viata, drame la solutionarea carora oricine poate contribui cu o mana de ajutor sau cu sustinere morala.

Pe de alta parte, de ce sa nu recunoastem, site-urile cu anunturi umanitare pot fi si o sursa de castig material pentru cei care lanseaza astfel de inititiave. Adesea site-urile de anunturi umanitare contin si reclame platite ale unor ONG-uri sau fundatii care au ca scop virarea de catre cei care intra pe site-uri a celor 2% din impozitul anual pe venit pe care salariatii sunt liberi sa ii vireze in conturile oricarei fundatii. Astfel de reclame in site-urile de anunturi umanitare aduc profit garantat si rapid.

Anunturile umanitare apar adesea si pe retelele de socializare, fie sub forma de linkuri share-uite din site-urile de anunturi, fie sub forma de cont creat anume pentru promovarea unei cauze. Astfel de anunturi sau conturi sunt insotite de clipuri care devin de obicei virale, fiind retransmise de catre un numar mare de utilizatori ai respectivei retele de socializare si nu numai.