Asigurarile de sanatate – esentiale in vacanta la ski

Un sport frumos, insa extrem de riscant, ski-ul impune turistilor care opteaza pentru vacante in statiuni celebre din afara tarii un must have pentru oricine: asigurarea medicala. Desi an de an se aduc imbunatatiri partiilor de ski, astfel incat sa se reduca la minim riscul de producere al unor accidente, nu lipsesc tragediile pe partie. Am vazut cazuri serioase, la fel cum am vazut si accidente care printr-un noroc divin s-au soldat doar cu rani usoare. Insa, oricat de scumpa ar fi destinatia si oricat de bine ti s-ar parea ca te tii pe schiuri, nu renunta la asigurarea de sanatate atunci cand pleci la ski intr-o alta tara. Indiferent de tipul de oferte ski pentru care optezi, intreaba intotdeauna la agentia cu care inchei contractul ce tipuri de asigurari ai la dispozitie si alege-o pe cea care acopera cele mai multe variante de accidente. Nu este nimic mai rau decat sa ai parte de un accident, mai ales unul grav, intr-o tara straina si sa nu fii acoperit de niciun fel de asigurare.

Desi exista Cardul European de Sanatate, si este disponibil tuturor asiguratilor din sistemul de stat, el nu acopera multe dintre costurile care ar putea aparea in cazul nefericit in care ti-ai rupe vreo mana sau vreun picior pe partiile din Alpi, de pilda. Totul va costa in plus, si ma refer aici de la elicopterul de care vei avea nevoie daca nu exista alt mijloc de transport, pana la medicatie, manevrele de repunere a osului la locul initial, in caz de fractura. Nici nu mai vorbesc de acoperirea costurilor pentru intreruperea vacantei mai devreme de termen, anularile sau pierderea bagajelor…

Stai de vorba, asadar, cu cei de la agentia de turism si gaseste varianta de asigurare care sa acopere toate situatiile particulare in care te-ai putea gasi intr-o astfel de vacanta si ai grija la sumele pentru care asiguri vacanta sau bagajele, astfel incat in cazul unei probleme de sanatate sa nu iesi si ranit si falit!