Conditii de returnare a masinii inchiriate

Inchirierea unei masini atat in orasele mari din tara unde exista companii de rent a car, cat si in afara tarii, fie ca optam pentru companii cu birouri internationale sau pentru companii locale din alte tari unde urmeaza sa calatorim, se face in baza unui contract de inchiriere. Acest contract stipuleaza foarte clar termenii si conditiile pentru inchiriere, sumele ce urmeaza a fi platite pentru inchirierea masinii, dar si sumele suplimentare: asigurari, garantii, taxe suplimentare si – daca este cazul – penalizari pe care clientul urmeaza sa le suporte.

Daca la incheierea contractului orice client se asigura ca citeste cu atentie acest contract, in principiu nu ar trebui sa fie niciun fel de problema legata de eventuale surprize sau costuri ascunse. Iata, insa, care ar fi cateva puncte la care ar trebui sa fiti atenti la returnarea masinii:
  • Limita de kilometri parcursi, daca ati optat pentru o companie ce inchiriaza masini cu un anumit numar de kilometri permis pe zi. Sigur ca va puteti scuti de acest neajuns optand pentru companii de inchirieri masini fara limita de km.
  • Plinul de combustibil – in cazul in care ati inchiriat o masina cu rezervorul plin si v-ati asumat prin contract sa o returnati in aceleasi conditii.
  • Atentie la data si ora la care va trebui sa returnati masina, caci orice intarziere – si uneori, in functie de compania aleasa,chiar returnare inainte de termen - poate atrage anumite penalizari. Daca returnati masina cu o zi sau chiar cu mai multe inainte de data mentionata in contract ati putea plati, mai ales in alte tari, un comision pentru returnarea in avans sau puteti avea surpriza ca vi se va recalcula pretul/zi.
  • Atentie la locatia unde v-ati obligat prin contract sa returnati masina, caci orice abatere de la aceasta va poate costa.
  • Asigurati-va ca inspectia masinii la final se face in prezenta voastra, astfel incat sa nu aveti surprize ulterior, legat de garantia blocata pe card.