Experimente stiintifice reale care iti vor smulge cateva lacrimi de bucurie

Cainii salvatori. Foarte multi soldati au fost raniti in Primul Razboi Mondial. Ingrijirea lor era cam grea, pentru ca trebuiau sa stea in transee imobilizati pana venea un transport sigur sa-i ia si sa-i duca la un spital apropiat. Multi mureau, altii dezvoltau infectii urate, asa ca primul ajutor nu prea era de mare… ajutor. Un medic suedez van Nostrand se spune ca nu s-a imbolnavit niciodata in viata sa. El a dat vina pe aceasta calitate bizara pe faptul ca se juca cu animalele si se tavalea prin noroi.

Asa ca s-a incercat sa se demonstreze daca patrupezii puteau opri infectiile. Pentru experimentele sale medicul a ales soricarii, care puteau fi transportati foarte usor dintr-un loc in altul. A gasit rapid voluntari care sangerau sau erau grav raniti si a inceput experimentul. Cainii au lins ranile soldatilor, iar soldatii au supravietuit in procent de 60%. Aliatii l-au angajat cu norma intreaga pe renumitul medic care facea bine soldati cu catelusii sai si linsorile lor fantastice si si-a castigat astfel locul in istorie. Transformarea pisicilor in niste animale nu chiar asa de arogante si retrase. Multi dintre cei care au pisicute vor spune ca le adora si ca se pare ca sentimentul nu e reciproc. Asta pentru ca pisicile nu prea se dau in vant dupa sentimente impartasite. Recent, cercetatorii americani au izolat o gena care ar fi vinovata de aroganta pisicilor. Cand aceasta gena devine activa in creierul felinelor de apartament ea declanseaza o reactie chimica si eliberarea unor compusi ai egoismului. Doctorii au descoperit ca aceste reactii tin cat tine si viata pisicilor, asa ca ele pot fi oprite doar cu un medicament inventat recent de medici. Pisicile care au luat medicamentul inventat de doctori au fost mult mai dragastoase si placute cu oamenii si si-au pierdut si egoismul prea enervant.

Descoperirea are implicatii si la oameni pentru ca si noi avem o gena similara care apare cand suntem tineri, insa dispare dupa pubertate. Folosirea aceluiasi medicament pe tinerii aflati la pubertate ar putea reduce toate manifestarile teribiliste ale varstei. Deja se testeaza medicamentul pe scolari si tinerii din liceele americane.