Amenajarea unui dormitor în stil vintage

Stilul vintage este clasicul etern. În fiecare sector este o ramura vintage, atât în moda, cât și în amenajari interioare. Se întâmpla adesea ca, plimbandu-ne prin talciocuri, sa găsim mici obiecte nefunctionale pe care le putem introduce în interiorul locuintei pur și simplu din plăcere estetica. Acest ghid iti va descoperi lumea aceasta pentru a te ajuta sa înțelegi cum să-ți mobilezi dormitorul în stil vintage fără a pierde din vedere ideea de proiect, care trebuie sa rămână un punct fix în stilul de amenajare din toată locuinta. Înainte de toate, asigură-te ca ai la indemana o bogata colecție de obiecte vintage.

Pentru cei care nu cunosc încă semnificatia cuvântului „vintage”, acest termen de origine franceza indica stilul unei tesaturi speciale, unui accesoriu sau piese de îmbrăcăminte nu mai vechi de douazeci de ani, dar se folosește și la obiecte uzate provenite chiar și din secolele trecute. Nu contează ca mobilierul tău este unul clasic sau modern, dacă obiectul este în buna stare, dacă se asociaza cu celelalte elemente din încăpere. Bine ar fi daca ai scotoci in podul bunicii si sa gasesti acel radio din anii '30 sau acea vitrina care ii placea atat de mult matusii, dar noile piete cu vechituri pot ascunde toate aceste relicve, important este sa stii sa cauti. Daca, de pilda, pasiunea ta o reprezinta anii '70, poti amenaja dormitorul cu peretii extrem de colorati, eventual cu desene a pois, cu o cuvertura de pat asociata cu culorile peretilor si cu mobila avand forme geometrice elementare. Incepand de la culoare, se vor folosi oranjul, verde, galben, albastru sau turcoaz, sau se poate puncta pe contrastul intre alb si negru. In ceea ce priveste mobila, se vor lua in consideratie acele forme geometrice si linii drepte: geometrii optice, motive florale si culori luminoase sunt toate elemente de baza pentru a avea un dormitor care invie faimosii ani '70.

Apoi, ai putea folosi insertii in piele, cromaturi si sticla in mobila si poti adauga obiecte din plastic si vinilin sau o mocheta dura: aceste materiale, impreuna cu luminile neonului, creeaza imediat efectul dorit. Decorarea camerei cu un gust retro creeaza o atmosfera speciala si aduce beneficii intregii familii. In plus, poate intineri multi nostalgici care si-au trait anii tineretii cateva decenii in urma. La fel ca in anii '70, poti amenaja dormitorul in functie de stilul care iti place mai mult, surprinzand prietenii si dezvoltandu-ti rafinamentul. In cazul in care ai dificultati in a identifica piese de mobilier mai vechi, exista si posibilitatea adresarii unor firme specializate in mobilier la comanda, unde vei putea obtine mobila conforma cu gustul tau si cu dimensiunile pe care le ai la dispozitie in incaperi.