Reactii de zi cu zi

Intreaga existenta ne este guvernata de multiplele situatii in care personalitatea noastra trebuie sa fie modulara, adaptabila si sa faca fata acestora prin reactiile individuale. Uneori reactiile ne dezvaluie cate ceva despre noi, iar alteori sunt comunicatele de presa ce ne atentioneaza de atitudinea potrivita sau nu a momentului.

Situatiile limita sunt cele care ne pun fata in fata cu sinele iar el reactioneaza dupa cum ne dicteaza felul nostru de a fi. Sunt oameni care incearca sa fuga de responsabilitati si se ascund sub o lenjerie de pat, sperand la faptul ca o noua zi le va aduce schimbarea. Nu se poate vorbi despre nepasare sau frica ci mai degraba despre toleranta sau credinta. Se poate sa fie credinta ca de maine ti se va ingadui sa incerci din nou ca unui organism obisnuit cu medicamentul si care se lupta cu imunitatea.

Sa te ascunzi sub cupola nepasarii este o problema, dar sa te ascunzi sub o lenjerie de pat gandind ca divinitatea iti va oferi solutiile cele mai bune inseamna staruinta in a spera si nazuinta ca destinul este faurit din credinta.

Emotiile blocheaza functiile constiintei, putem spune ca in unele cazuri chiar le anihileaza, insa nu putem trimite catre judecator emotiile. Ele sunt temelia vietii noastre, a fericirilor si dezamagirilor rutinare. Sa fim sclavi ai automatismului inseamna sa ne pierdem capacitatea de a simti si puterea de a lasa uneori pe mana sufletului, alegerile noastre.

Nu putem aduce definitii unor reactii sau emotii si nici nu putem incrusta viata intr-un sablon al perfectiunii.  Energia vine din siguranta, din experiente favorabile, din gandire pozitiva. O lenjerie de pat nu are doar rolul unei protectii fata de fortele nocturne ci si de inchiriere a timpului de azi pentru ziua de maine, care ne va aduce raspunsuri sau macar noi informatii.