Cavnic - floare de mina

Locurile romanesti legendare sunt o sursa de relaxare pentru toti iubitorii de traditie iar Maramuresul constituie punctul de plecare a unei vacante minunate. Cazarea aici este reprezentata de o bogata oferta turistica: vile maramures, pensiuni, complexe turistice.

Peisajul mirific impreuna cu amabilitatea gazdelor face ca totul sa se transforme intr-o aventura de neuitat pe meleaguri maramuresene. Despre cazare, se poate spune ca majoritatea turistilor vor ramane cu nostalgia acesteia, caci se vor afla pe-un picior de plai si pe o gura de aer proaspat. O vacanta aici reflecta aspecte ale vietii pe care multi le considera apuse. Portul popular este respectat iar traditia transmisa din generatie in generatie. Plaiul maramuresean este leaganul unei civilizatii pastratoare a mestesugurilor si traditiilor romanesti, aspect care starneste inclusiv curiozitatea strainilor.

Un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat este localitatea Cavnic, situata in inima Maramuresului, in muntii Gutai. Aceasta ofera numeroase partii de ski precum si stradania localnicilor de-a oferi vizitatorilor toate conditiile de confort necesare. Frumusetea montana dar si cea a partiilor modern amenajate reprezinta o oportunitate turistica valabila in orice anotimp.

Orasul are inclusiv notorietate internationala iar acest lucru face ca o cazare cavnic sa ofere toata ospitalitatea si caldura localnicilor. Partiile de ski din apropiere spun povestea unui peisaj traditionalist in care natura si frumusetea deservesc amenajarii epocii prezente. Totul ajuta la crearea unei oportunitati turistice: muntii podoaba a naturii, localnicii cu caldura caracteristica si traditiile- marturie a unui popor cu istorie.

Din localitatea saraca de mineri ce ajunsese sa fie dupa cel de-al doilea razboi mondial, Cavnic a cunoscut un ritm accelerat de urbanizare. La nivel international, orasul este cunoscut si prin minerit, in special prin mineralele denumite: flori de mina, descoperite aici.

Imprejurimile orasului nu trebuiesc nici ele ratate. Vizitatorii pot admira bisericile de lemn din Budesti, Plopis, Danesti, muzeul memorial Vasile Lucaciu din Sisesti, precum si statiunea balneoclimaterica Ocna Sugatag, situata la 18 km de Cavnic.