Servicii de curierat. Criterii de urmarit la o firma care face livrari prin curier

Firmele care ofera servicii de curierat sunt destul de numeroase ceea ce face ca alegerea uneia dintre ele sa fie destul de dificila. Numarul foarte mare de companii care apeleaza la livrari prin curier la care se adauga si persoane fizice au determinat cresterea numarului de societati specilaizate in servicii de curierat rapid, dar si a concurentei intre acestea. Atunci cand vreti sa apelati la o firma de curierat rapid trebuie sa va informati foarte bine in legatura cu maniera in care isi exercita serviciile.

Pentru a sti ce anume trebuie sa urmariti, va vom prezenta cateva criterii:
- imaginea firmei, brand-ul si notorietatea acesteia
In cazul in care firma este deja cunoscuta pe piata inseamna ca si experienta in servicii de curierat este vasta.
- diversitatea serviciilor prestate
Cu cat gama de servicii este mai larga, cu atat exista si o complexitate acestora. In asa fel, daca, pe viitor, vei avea nevoie si de alte servicii din domeniul curieratului, puteti apela tot la ei.
- rapiditatea serviciilor. In prezent exista companii de curierat care ofera livrari prin curier in aceeasi zi sau la o ora programata la nivel local, national sau international.
O astfel de companie este Sameday Courier, firma de curierat care prezinta o gama vasta de servicii cu experienta din 2007 pe piata nationala si internationala.
- acoperirea teritoriala
Cu cat mai larga, cu atat mai bine
- tarifele Aici trebuie sa tineti cont de modul in care sunt stabilite preturile companiei respective. Tarif/kilogram sau tarif/plic sau colet Puteti chiar negocia pretul avand in vedere incheierea unei colaborari de lunga durata sau a unui numar frecvent de expedieri.
- modalitatea de plata
Aceasta poate fi negociata ca si tarifele. Cand se va efectua plata si prin ce mijloace.

Acestea sunt cele mai importante criterii de vizat. De asemenea, puteti vedea daca exista posibilitatea de ramburs a corespondentei, prezenta serviciilor de track & trace ca sa stiti unde este coletul dumneavoastra sau sistemul awb electronic. Dupa ce ai cules astfel de informatii puteti sti daca firma de curierat la care vreti sa apelati corespunde sau nu nevoilor dumneavoastra.