Contructorul ideal pentru casa de vis

Oricine a auzit macar o data, de la prieteni sau de la cunostinte, cat de greu este sa gasesti o echipa de constructori profesionisti si care sa isi duca la indeplinire sarcina fara incidente. Nu o data in experientele nefericite ale celor din jur se pune problema costurilor modificate de la o etapa la alta, sau a neseriozitatii legat de respectarea termenelor… Cum putem sa ne asiguram ca vom avea casa de vis ridicata de un constructor case profesionist si fara incidente majore? Iata mai jos cateva sfaturi de care este esential sa tineti cont.

Prima si cea mai importanta conditie este aceea de a apela la o firma de constructii cu care raporturile sa fe foarte clar stabiltie, la fel ca si termenele ce tin de lucrare, printr-un contract. Atentie atunci cand alegeti o echipa, sa optati pentru o echipa dedicata, cu muncitori profesionisti si cu respect pentru munca pe care o fac. Poate ca nu pare ceva la indemana, mai ales daca sunteti obisnuiti cu echipe tocmite fara acte si fara nicio garantie, insa echipe de profesionisti exista pe piata, nu trebuie decat cautate. Inainte de a semna un contract cereti referinte si verificati daca fostii clieti pot oferi un feed-back pozitiv despre echipa. Cereti informatii despre calificari si experienta. Aveti grija sa va asigurati daca cei cu care negociati sunt chiar cei care vor efectua lucrarea sau lucreaza cu sub-contractori. Stabiliti termene foarte clare pentru fiecare etapa a lucrarii, atat din punct de vedere al defintivarii acesteia cat si din punct de vedere al platii.

Daca pretul pentru lucrare include si materialele, asigurati-va ca se mentioneaza in contractul cu compania ce tip de materiale se vor folosi pentru casa, astfel incat sa nu aveti surprize la final. Si asigurati-va de asemenea, ca se respecta indicatiile din proiect in ceea ce priveste cantitatile de fier si beton. Asigurati-va ca la final de contract veti primi o asigurare pentru lucrarile efectuate.