Trateaza hiperhidroza eficient apeland la iontoforeza

Sunt oameni care transpira doar vara si sunt oameni care transpira mereu, indiferent de sezon si temperatura de afara. Cei care transpira vara se pot considera normali, insa cei care transpira excesiv mai mereu pot deja sa isi faca probleme. Numita si hiperhidroza, transpiratia excesiva poate avea mai multe cauze, unele de ordin genetic, altele legate de nutritie si de efortul fizic depus zi de zi, mai ales in cazul joburilor prin excelenta fizice.

Transpiratia e normala atata timp cat se incadreaza in niste limite „decente”. Corpul nostru are nevoie sa transpire ca sa se „racoreasca”, sa isi scada rapid temperatura la nivelul pielii. Este un fel de reactie de aparare in privinta supraincingerii intregului organism, fapt ce ar duce la cedarea unor organe interne care functioneaza doar la anumite temperaturi standard. Odata cu transpiratia excesiva sau hiperhidroza incep sa apara si starile de disconfort in societate, mirosurile urate si discutiile din jur care nu sunt de cele mai multe ori cele mai placute. Transpiratia excesiva se poate trata, din fericire, foarte simplu. Cele mai simple metode sunte cele care implica lotiuni sau creme, chiar injectii aplicate local, insa acestea sunt de durata si nu au de fiecare data rezultatele scontate.

La Clinica Hebra Dermatologie echipa de medici va propune un tratament revolutionar al transpiratiei excesive, iontoforeza, o operatiune foarte simpla prin care un curent electric slab este transmis in piele. Curentul introdus in corp ajunge la glandele transpiratiei si le incetineste activitatea. Pentru ca metoda sa dea rezultate sunt necesare 10-15 sedinte zilnice, numarul lor scazand pe masura ce durata tratamentului creste. Ca si in cazul tratamentelor injectabile, principalul scop al iontoforezei este inhibarea eliminarii de transpiratie in exces prin metode non-invazive si cat mai eficiente. Pacientul poate pleca imediat dupa tratament, nu ii este influentata activitatea zilnica, iar costurile nu sunt deosebit de mari.