Nevoia de informare - televiziune sau internet?

În generațiile trecute, informațiile erau furnizate pe cale orala, sau prin lectură, fie printr-o carte, o scrisoare sau un ziar. A fost un sistem lent, dar avantajos. Toata lumea putea fi la curent cu evenimentele de peste zi, reusind, astfel, sa se ajunga la tot ceea ce cunoastem acum.

Astăzi, însă, suntem bombardați cu informații. Internetul, cu siguranță, are un avantaj incredibil, intrucat deservește ca o carte, ziar si serviciu de e-mail într-un singur loc, avand, totodata, avantajul de a fi imediat. La televiziune, pe de alta parte, informatiile circula mai repede decat viteza cuvantului. Descoperi atat vorbit, cat si scris, o sumedenie de informatii care iti invadeaza mintea. Televiziunea oferă informații continuu, iar noi avem doar un control limitat asupra a ceea ce primim de la ea. Fara sa vrei auzi o stire din domeniul politic, cu toate ca nu pare sa te intereseze subiectul. În plus, în ultimii ani, aceasta a devenit un mijloc prin care s-ău îndoctrinat telespectatorii cu propaganda. Dar, tu poti schimba asta oricand. Poti detine controlul asupra a ceea ce vrei sa vezi si sa auzi. Trebuie doar sa schimbi canalul sau sa inchizi televizorul. In loc de știrile imbibate de politica, poti alege oricand sa urmaresti un canal de inventii.

Cu toate acestea, nu trebuie sa neglijezi nici canalele de stiri. Nu toate televiziunile sunt pline de subiecte care sa te intereseaza in mod frecvent, iar tu trebuie sa te mentii informat. Nu poti sa te izolezi de restul lumii, doar pentru ca nu esti la curent cu ultimele stiri din tara. Ai, pana la urma, obligatia morala de a sti despre ceea ce se petrece in jurul tau si de a lua atitudine in cazul in care te declari nemultumit. Pana la urma, atat televiziunea cat si internetul, au devenit indispensabile in viata noastra. Din dorinta de a afla cat mai multe, esti tentat acum sa acorzi o importanta sporita amandurora.