Aluat de pizza fraged

Aluatul de pizza prezentat in urmatoarele randuri este foarte fraged si, din punctul meu de vedere, se apropie cel mai mult de cel original.

Pentru a pregati aluatul avem nevoie de 650 grame de faina, 500 ml de lapte, patru linguri de ulei de masline, 25 grame de drojdie proaspata, o lingura de zahar si 15 grame de sare.

Faina se amesteca cu drojdia (peste care se pune o lingura de zahar, se lasa cateva minute apoi se amesteca; va rezulta o „drojdie lichida”) si se amesteca. Se pune uleiul, sarea si laptele (putin cate putin). Amestecam bine pana cand se formeaza un aluat de pizza obisnuit. Se imparte in doua bilute care le acoperim cu folie alimentara si le dam la frigider. Daca nu avem nevoie de atat de mult aluat de pizza, biluta de care nu avem nevoie o putem baga in congelator pana cand vrem sa preparam din nou pizza. Se pastreaza foarte bine la congelator, problema este ca mai intai trebuie scoasa mai devreme afara si dezghetata la temperatura camerei. Apoi, o introducem din nou la frigider, deoarece aluatul trebuie sa fie rece atunci cand il intindem; doar in acest mod se intinde mai usor, altfel ne vom chinui ceva timp.

Cu toate aceste indicatii, intinderea aluatului presupune un efort in plus, insa merita, pentru ca rezultatul este gustos si bun.