Petrecerea tip “baby shower” la restaurante botez: cine, cand, cum?

Exista restaurante botez care s-au obisnuit deja cu cererile de a organiza mici petreceri pentru bebelusi, acele “baby shower” de peste ocean care incep sa capete popularitate printre romani.
De obicei sora sau una dintre prietenele apropriate ale viitoarei mame organizeaza si plateste petrecerea.

Daca se intampla sa fii tu acea persoana – felicitari! Iata ce trebuie sa stii pentru a organiza o petrecere surpriza de succes pentru bebe.
Cand alegi localul ia in considerare cate persoane vor participa. Fiindca este petrecerea care precede festivitatile oficiale de botez, numarul persoanelor care participa va fi destul de redus, asadar poti cere personalului din restaurante botez sa-ti rezerve un spatiu mai intim, de exemplu o mansarda.

Invitatii vor aduce cadouri pentru bebelus, iar incaperea trebuie sa aiba un spatiu destinat acestora. Unele pot fi destul de voluminoase.
Un detaliu mai delicat in selectarea unor restaurante botez adecvate este toaleta. Aceasta trebuie sa fie foarte curata si trebuie sa verifici acest aspect atunci cand vizitezi localul. Indiferent cat de frumos este restaurantul, daca toaletele sunt murdare, uita de el!

Locatia trebuie sa fie accesibila, atat pe jos, cat si cu masina personala ori transportul in comun. Daca restaurantul ales are parcare proprie, cu atat mai bine.

Mancarea trebuie sa fie adecvata evenimentului, adica viitoarei mamici. Bucatarii care lucreaza la restaurante botez stiu ce sa pregateasca si iti pot oferi variante de meniu pe care sa le personalizezi cu un mic detaliu. Discuta si despre un eventual tort pentru sarbatoriti – unele restaurante vor pregati torul pentru mami si bebe iar tu vei fi scutita de un drum la cofetarie. Nu uita sa discuti modalitatile de servire a mancarii, fiindca unele localuri se preteaza la bufet suedez, altele nu dispun de accesoriile necesare.

Pregatirea unui “baby shower” poate fi stresanta si poate parea costisitoare, insa zambetul viitoarei mamici va face ca totul sa merite, iar momentele petrecute impreuna vor fi de neinlocuit.