Asigurarile auto ieftine, la fel de bune ca RCA-urile mai scumpe

Cunoastem cu totii ce efecte a avut criza economica asupra propriului buzunar. Cei care au resimtit cel mai puternic repercusiunile crizei au fost soferii. Benzina s-a scumpit, serviceul la fel, schimbarea cauciucurilor a costat mai mult, piesele noi au inceput sa fie un lux pentru multi. Insa criza economica i-a invatat si un lucru bun pe soferii romani: sa aleaga asigurari auto ieftine, sa caute cele mai bune oferte, sa nu mai fie comozi si sa negocieze, sa calculeze online pentru a gasi un RCA mai ieftin.

Raspunderea Civila Auto sau RCA-ul este o asigurare auto care va fereste de orice cheltuiala atunci cand produceti un accident oriunde in tara. La ora actuala, RCA-ul este obligatoriu, asa ca toti soferii il fac an de an, indiferent cat de saraci sau bogati sunt, asta daca vor sa mai circule cu masina pe drumurile publice. Perioada de incheiere a politelor de asigurari auto ieftine este de 6-12 luni, dar poate fi facuta chiar si pe o luna, daca se doreste obtinerea de numere provizorii. Chiar daca ne poate atrage pretul si cadoul primit la incheiere, polita RCA trebuie aleasa cu cap, in functie de tipul ofertei si de pret. Daca oferta nu are beneficiile sau o constructie a despagubirilor care sa va convina si e si prea scumpa, nu ar trebui sa o incheiati si va trebui sa mai negociati sau sa cautati alt asigurator. Sunt insa si elemente care pot determina cresterea pretului asigurarilor auto RCA, cum ar fi varsta, zona in care locuim, daca suntem sau nu casatoriti, daca suntem persoana fizica sau juridica etc. In cazul in care nu prea am provocat accidente decat o data la vreo 5-10 ani, atunci polita de asigurare va fi mai ieftina.

Daca vrem sa fim siguri ca luam asigurari auto ieftine putem sa negociem direct cu brokerul de asigurare sau sa folosim calculatorele RCA online, pentru a alege singuri pretul care e pentru buzunarul nostru. In plus, asigurarile RCA se pot comanda si online, se poate oferi consultanta inainte de incheierea contractelor.