Trafic

De ieri, 12.05.2015, majoritatea prezentatoarele de stiri ( isterice si vocale) angrenate parca de acelasi mecanism ascuns al vrajbei, reiau continuu, obsesiv, aceeasi stire (daca aceasta poate fi numita o stire!), potrivit careia remarcabilul om de cultura, Varujan Vozganian, actualmente senator al Rominiei, ar fi cersit mila colegilor sai, varsind o lacrima sau citind dintr-o cartulie de rugaciuni, pentru ca acestia sa nu voteze pentru inceperea urmaririi sale penale, cerute de catre Parchet.

Ar fi fost o stire daca lucrurile s-ar fi petrecut invers, daca senatorii colegi ar fi izbucnit in plins, in locul lui, si s-ar fi dat cu capetele de peretii Casei Poporului, votind invers. Nu mai vorbim despre acei analisti,„deontologi”, mincatori de cuvinte ( si nu numai!), pripasiti prin mai toate studiourile de televiziune (unde altundeva!) pentru a-si da cu parerea despre oricine si despre orice, fara sa aiba, in cele mai multe cazuri, caderea morala s-o faca, pronuntindu-se si de data aceasta. Omul, Varujan Vozganian, s-a aratat indignat de redeschiderea dosarului dupa sapte ani (o viata de om!), neexistind nimic nou concret care sa justifice reanchetarea sa, povestind si despre” lucratura” mizerabila a „serviciilor” pentru a-l imedica sa ocupe postul de comisar europen (sub o acuzatie dovedita, ulterior, neadevarata!) ori despre nominalizarea sa (extraordinara pentru un romin!) la premiul Nobel pentru literatura.

Nu se poate ca niste slujbasi marunti, mediocrii si lipsiti de scrupule (mercenari politici sadea!), aparati de legi strimbe, ca si ei, sa ceara arestarea oricui la comanda, dupa bunul lor plac, fabricind probe imaginare, nesustinute decit de „interceptari” si „denunturi”, mizerabile. Iesirea vexata a pampalului de la Cotroceni, exprimata de la Bruxelles, si reluata de „catelusul” Ponta, de la New York, unde amindoi taie frunze la ciini pe banii „prostilor”, urmarind discreditarea Parlamentului, ilustreaza falimentul”lucrului bine facut” de unul singur.