Litoralul Marii Negre din Bulgaria – statiuni in care merita sa iti petreci concediul de vara

Esti in cautarea unei statiuni la malul unei mari pentru concediul din aceasta vara? O buna idee este sa cauti oferte Bulgaria. Vei fi impresionat de ceea ce vei gasi, statiunile de la malul Marii Negre fiind de-a dreptul demne de Europa. E in functie de ceea ce cauti, scump si lux, un concediu clasic, dar intr-un hotel foarte curat si cu multa grija pentru turisti. Mai jos sunt cateva recomandari.

Nisipurile de Aur – cea mai vizitata statiune de catre romani

Statiunea Nisipurile de Aur este in topul preferintelor romanilor, dar nu numai, fiind cea mai vizitata statiune de la Malul Marii ce apartine de Bulgaria. Plaja are lungimea de doar 3,5 km si o lungime de aproximativ 100 metri. Desi nu dispune de un spatiu foarte mare, statiunea se bucura de un numar enorm de turisti datorita ofertelor bogate de cazare, dar si de peisajul incredibil, statiunea dispunand de vaste intinderi verzi, ceea ce in Romania din pacate nu prea mai gasim. Cazare se poate procura in hotelurile din Varna, un oras aflat la doar 15 km de statiune.

Albena – statiune pitoreasca, la fel de frumoasa

Albena se bucura de acelasi peisaj impunator, alaturi de mare in ochii turistilor observandu-se intinderi mari de spatii verzi. Fiind construita dupa 1960, hotelurile din statiune sunt realizari arhitectuarale grandioase, multe din ele luand forma unui vapor. Tot aici se gaseste unul dintre cele mai fine nisipuri din Europa.

Sunny Beach – o statiune cocheta, cu mult soare

Promovata astfel de catre bulgari, se pare ca denumirea oferita pentru marketingul extern a prins foarte bine. Totusi, degeaba ar fi marketingul, daca la fata locului ai fi dezamagit de ceea ce vei vedea. Si nu vei fi dezamagit. Este o statiune moderna, fiind si una dintre cele mai mari statiuni. Desi este situata destul de departe de marile orase, in statiune se regasesc peste 100 de hoteluri, astfel ca daca vrei sa te bucuri de peste cei 8 km de plaja, vei gasi cu siguranta un loc de cazare.