Un espresso perfect nu prea se poate obtine la un ibric sau intr-un vas clasic pentru cafea, asa ca neaparat este nevoie de un espressor profesional. In functie de ce aveti nevoie si la ce folositi espressoare de cafea Lavazza, pe piata exista la acest moment mai multe variante de espressoare.
Cele mai cautate sunt espressoarele de mici dimensiuni pentru acasa, automatae sau manuale, cu sau fara pompa, cu capsule sau espressoare automate. Daca alegem un espressor fara pompa trebuie sa stim ca seamana cu un filtru de cafea, timpii de preparare a cafelei sunt cuprinsi intre trei si patru minute, iar apa are presiune destul de mare gratie aburului. In cazul espressoarelor de cafea Lavazza manuale, acestea au pompa, pot face pana la zece cesti de cafea zilnic, au presiune de 15 bar si espresso e gata in 40 de secunde. Pentru prepararea cafelei se poate folosi cafea macinata sau monodoze de cafea, insa trebuie sa fie curatate tot timpul pentru ca altfel calitatea produsului obtinut scade proportional cu gradul de murdarie acumulat. Dozele folosite in espressoarele de cafea au cafeaua macinata cantarita si dozata corespunzator pentru a obtine un espresso perfect de fiecare data.
La birou, se recomanda espressoarele automate pentru ca pot prepara rapid cantitati mari de cafea in timp record.
Deoarece se fac pana la 30 de cafele pe zi, aparatele au si sistem de avertizare pentru momentul in care exista prea multe depuneri si calitatea cafelei poate fi afectata. Pentru spatiile publice si cladiri mari de birouri sunt necesare aparate automate cafea vending, un fel de espressoare mai mari, care dau automat si pahar si zahar si pot face mai multe tipuri de bauturi, pe langa espresso.