Baloanele cu heliu au devenit deja o decoratiune clasica pentru orice petrecere sau eveniment festiv. Pot sa fie folosite foarte bine la petrecerile serioase sau la cele unde sunt foarte multi copii, pot sa fie aranjate oricum se doreste, oriunde in incapere, nu sunt periculoase deloc. Dezavantajul baloane cu heliu este ca nu plutesc chiar asa de mult si asta e o problema atunci cand ai nevoie sa stea in forma pe care te-ai chinuit sa le-o dai pentru o perioada mai lunga de timp.
Ce pot sa faci cu baloane cu heliu in aceasta situatie? In primul rand, trebuie tratat materialul din care sunt confectionate pe interior, pentru ca heliul sa nu iasa din ele prin pori sau prin fisuri. Exista deja foarte multe solutii cu silicon care se pot aplica pe interior si pot face baloanele sa piarda mai greu aerul din interior-ideea este sa fie foarte bine legate la baza, pentru ca pe acolo sunt cele mai mari pierderi. Imediat dupa umflare baloane cu heliu trebuie puse intr-un sac de plastic pentru a fi ferite de lumina puternica, caldura, alti agenti corozivi-suprafata lor e foarte fina dupa umflare, asa ca se poate degrada imediat. Suprafata exterioara a baloanelor ar trebui data cu spray pentru par, de aranajat parul, fixativ, pentru a proteja balonul de razele soarelui si de alte substante sau de praf. Daca vreti sa aveti baloane cu heliu care sa reziste mai mult timp in aer ele trebuie umflate la inceput mai tare, apoi trebuie lasat heliul sa iasa putin din balon, asta pentru ca la caldura el va ocupa golul din balon.
De preferat sa se foloseasca la petreceri si evenimete baloane de culoare deschisa, care reflecta razele soarelui, pentru ca astfel acestea nu se vor concentra pe suprafata baloanelor. Nu in ultimul rand, umflarea baloanelor trebuie sa se faca la aceeasi temperatura cu cea a camerei sau salii unde vor sta. Schimbarea temperaturii poate influenta comportamentului gazului din baloane, heliul avand volum mai mare daca exista variatii bruste de temperatura.