Balustrada – design si materiale moderne

Balustrada nu tine doar de siguranta. Treptele, balustrii si balustrada unei scari sunt dincolo de aspectul lor practic, si o adevarata declaratie de stil si design indiferent care ar fi stilul decorativ al casei – contemporan, traditional sau ultramodern – exista o combinatie pentru scara si balustrada pentru orice tip de casa.

Fie ca optati pentru varianta rustica din lemn, fie ca optati pentru sticla, sau pentru metal facut pe comanda, in mod cert specialistii in design interior si accesorii pot gasi un stil care sa ridice scara de la rangul de element practic la acela de opera de arta. Sfatul cel mai important pentru un design cat mai special este sa nu va limitati la un singur material. Puteti incerca combinatii de sticla si inox sau combinatii de sticla si lemn, lemn si metal, pentru a adauga textura si profunzime. Unul dintre cele mai ingenioase tipuri de balustrade este acela din panouri de sticla legate discret de elemente din metal, iar structura scarii este din metal care sustine treptele ce par suspendate. Sticla transparenta confera luminozitate si face ca spatiul din casa sa para mai aerisit si chiar mai mare, o senzatie pe care o puteti amplifica si montand lumini sub scara. Daca va doriti o casa cu un design minimalist, jocurile de culoare in alb si negru sunt un must have in casa, asa ca de ce nu le-ati incerca si pentru designul scarii? Folositi trepte din lemn negru si contratrepte neplacate albe, iar pentru balustrada optati pentru panouri metalice negre (exista chiar si inox negru pentru un efect cu adevarat spectaculos) cu designuri speciale.

O combinatie foarte interesanta si altadata greu de imaginat este aceea intre lemn si inox in designul balustradei, doua materiale care imbina intr-un singur stil frumusetea naturala a lemnului cu aspectul minimalist al otelului inoxidabil.