Nimic nu este mai frumos decat o casa noua, gandita si amenajata dupa gustul personal, cu pereti cu tencuieli decorative, cu tapet si mobilier luxos si pardoseli dintre cele mai noi si speciale. Dar ce facem cand incepem sa montam arsenalul de televizoare, DVD playere, sisteme audio, si tot ce mai apare peste noapte ca „must have” intr-o familie moderna care adora sa fie in pas cu tehnologia? Toate aceste echipamente vin la pachet cu cabluri care, fireste, vor trebui sa isi gaseasca un loc.
Ce facem cand apare cablul TV, cablul de internet, cablul telefonului... si pe unde ascundem toate firele si cablurile sus mentionate astfel in cat sa putem sa ne bucuram de confortul noului camin? Daca nu vrem sa ne apucam sa spargem peretii sau sa schimbam plinta cu una speciala pentru cabluri ascunse, avem la indemana varianta cu canal cablu, care se poate monta atat pe pereti cat si pe pardoseala. Acesta poate fi gasit in variante de la cele mai simple pana la variante decorative, din plastic sau metalic, alb sau stejar sau alte variante de culoare, inclusiv cele cu modele.
Cele mai obisnuite si mai usor de gasit sunt canalurile cablu albe, din PVC, care se prezinta sub forma de baghete (in general cu lungimi de 2 metri) foarte usor de fixat datorita orificiilor existente. Aceste baghete mascheaza cablurile – in functie de latimea si grosimea lor putem alege exact varianta de care avem nevoie luand in considerare cate cabluri avem de ascuns.
Capacul canalului de cablu se prinde in general pe sina, acesta fiind un sistem de prindere foarte sigur. Exista, de asemenea, si canal cablu cu banda adeziva, si acesta un sistem de prindere foarte usor si sigur. Canalul cablu pentru pardoseala este in general gri inchis, tot din PVC, dar mai rigid si este mai rezistent astfel incat sa nu cedeze la trafic.
Materialele din care sunt realizate canalurile de cablu rezista la temperaturi intre -40 si 80 de grade Celsius.